MatriXcoaching: je hoeft niks over de inhoud te vertellen. Dat scheelt.

 

 

afbeelding1

Herken je dit?

  • Je hebt last van een vol hoofd en het gevoel dat je hoofd op springen staat.
  • Je hebt last van een kort lontje en kan niet meer goed tegen een grapje.
  • Na school ben je doodmoe, omdat je te veel prikkels hebt opgedaan. Je komt tot niets, maar je hebt nog een hoop te doen van school en voelt je onzeker.
  • Je hebt last van faal- en presentatieangst en hebt het gevoel dat je op het werk niets presteert.
  • Je hebt last van een te hoge werk- en tijdsdruk en raakt je structuur en overzicht langzamerhand kwijt. Je voelt je hierdoor onzeker en ervaart veel werkstress.
  • Je leven wordt beheerst door emoties, angsten, beperkende gedachten en allerlei gedoe.

           

Dan is matriXcoaching wellicht iets voor jou

Wanneer je constant rondloopt met een vol hoofd word je moe. Gedachten kosten nu eenmaal energie. Je raakt gestrest en lusteloos. Je eigen gedachten beheersen is een kunst. De ene keer is het lastiger dan de andere keer. Toch is het belangrijk je hoofd in drukke tijden regelmatig leeg te maken om ruimte te maken.

 

  Wat is de MatriXmethode?

MatriXcoaching is een gesprekstechniek ontstaan uit de MatriXmethode ontwikkelt door Ingrid Stoop®. Het is een manier van vragen stellen om je te helpen zelf de oplossing voor jouw probleem te vinden en in te zetten met direct merkbaar resultaat.

 

  Waar is het goed voor?

De MatriXmethode is uitermate geschikt om jouw volle hoofd op te ruimen, zodat je tot rust komt en je beter kunt ontspannen.
De MatriXmethode gaat in op jouw strategie van jouw BELEVING van jouw probleem en niet op de inhoud ervan.
Het uitgangspunt bij de MatriXmethode is de beleving van mensen: zien, horen, voelen en denken.
Iedereen slaat informatie op zijn eigen manier op. Elk probleem is een gevolg van de eigen strategie van de beleving. De beleving van iets is altijd in het “nu”. Zo kun je in het “nu” de sensatie van een nare herinnering uit het verleden opnieuw beleven.
Dat geldt ook voor de toekomst. Je bent bijvoorbeeld bang voor iets dat zou kunnen gebeuren, zoals een lift die blijft hangen, en je beleeft het nu. Of je bent bang voor onweer, spinnen, op hoogte staan, een tandartsenafspraak, of ander gedoe.
De MatriXmethode wordt ingezet bij klachten zonder medische oorzaak, ook wel psychosomatische klachten genoemd.

 

Zelf ervaren

Ik heb zelf de positieve effecten van de matriXmethode ervaren tijdens een lastige periode in mijn leven en was meteen fan van deze methode.  Inmiddels zet ik als geregistreerd MatriXcoach al jaren op verzoek van cliënten de matriXmethode  met dezelfde verbluffende resultaten in.

 

Hoe werkt het?

Problemen komen aan het licht wanneer jouw persoonlijke strategie niet meer werkt. Of wanneer een bepaalde beleving een negatief effect heeft op jouw gedrag of fysieke of mentale klachten geeft.
Alleen jij als uniek wezen kunt een nare herinnering of angst oplossen.
Je leert op een effectieve en praktische manier negatieve en beperkende gedachten, emoties en angsten te neutraliseren en te elimineren.

Bij volle hoofden ga je denkbeeldig een structuur aanbrengen in en buiten je hoofd. Dat kun je vergelijken met het opruimen van een kast. Je ontdekt hoe je hoofd werkt en hoe je daar zelf invloed op hebt. Zaken die er niet toe doen ga je elimineren. Hierdoor ontstaat overzicht en creëer je ruimte voor wat echt belangrijk is voor JOU. Hoe je dat doet bepaal je zelf WANT jij bent de regisseur.

Deze gesprekstechniek sluit zorgvuldig aan bij wat JIJ beleeft. De vragen gaan meteen door op JOUW antwoord. Dat is buiten de lijnen dat normaal wordt gedaan. Er is geen tijd om na te denken of het antwoord goed of fout is en wat de ander (de coach) ervan zal denken. Zo blijven wij gefocust.
En dat allemaal in een aantal sessies (2 – 4).MatriXcoaching is, met uitzondering van het opruimen van volle hoofden, ook via Skype of telefoon in te zetten.Voor bedrijven: MatriXcoaching kan tevens preventief worden ingezet bij stress of tijdens een ziekteproces.
Tarieven op aanvraag. 

 Note: Wil je in groepsverband leren de matriXmethode je meer eigen te maken, kijk dan naar de workshop “Rust in mijn hoofd, grip op mijn leven”.

Enkele reviews:

Kenneth:
Ik ben al jaren onder behandeling bij GGZ voor mijn ADHD en borderline stoornis. 1 sessie van de MatriXmethode heeft al zoveel meer rust in mijn hoofd gegeven. Ik ben minder snel boos en gebruik zelf bedachte tools om eventuele stress te verminderen. Een belangrijk punt is ook dat tijdens de sessie bleek dat ik leerproblemen heb, iets wat nog niet eerder ontdekt is.

Dennis Smeets
Na de sessie was mijn hoofd tot rust gekomen. Ik was helemaal ontspannen. Mijn neus die vast zat was ontspannen en ik kon ineens goed ademhalen.
Ik vond de MatriXcoaching een succes en ik heb het dan ook aan een kennis aangeraden. Ik hoop dat het voor haar ook werkt.        

Meer rust in je hoofd en lijf?

Ik help je graag